Nyitó oldal
Árak
Szolgáltatások
Cégünkről
Kapcsolat
Fontos tudni!
ÚJPESTI BEMUTATÓTEREM: +36 20 627 3163
BUDAFOKI BEMUTATÓTEREM: +36 30 379 1269

Redőnyök, árnyékolástechnikák

Redőnyök, árnyékolástechnikák

Redőnyök

Redőny kínálatunk összeállítása során kiemelt figyelmet fordítottunk a mozgó, ezáltal kopó alkatrészek jó minőségére. Így beszállítónk megválasztása során a hosszú távú együttműködés és a garanciára vonatkozó kötelezettségek betartása volt fő szempontunk. Ennek köszönhetően forgalmazott redőnyeink nem a legolcsóbb egynyári, széthulló, rozsdásodó, működésképtelen redőnyök!

Forgalmazott redőnyeink esetén két alaptípust különböztetünk meg:

 • elészerelt redőny: „utólag beépíthető vagy külső tokos” Az ablak elé kerül beépítésre, melynek köszönhetően utólag is felszerelhető. Szigeteletlen, belülről a doboz nem látható. Karbantartása és szerelése kívülről végezhető.
 • főlészerelt redőny: „felső tokos redőny” Az ablak tetején helyezkedik el. Beépítési kizárólag az ablak beépítésével egy időben, egyszerre végezhető. Szigetelt, belülről a doboz látható és szerelése illetve karbantartási is csak belülről lehetséges.

A redőny fő alkotóelemei és jellemzői:

palást (lamellák), lefutósín, tengely, csapágyak, tökvég, zárólamella, redőnydoboz, gurtni, gurtnigyüjtő automata

 • Redőnydoboz: anyaga alumínium vagy lindab, formája szögletes. Redőnyeink mindig zártak, egy anyagból hajlítottak, alulról zárt. Vakolható redőny esetén a doboz egy vakolóélt tartalmaz fölötte herratektával.
 • Palást (lamellák): anyaga lehet alumínium és műanyag. Az alumínium lamellák oldalt egymással össze vannak kötve (arriterezve), így szétszereléskor nem csúszhatnak szét, illetve alaptartozékként feltolásgátlóval kerülnek kiegészítésre. Műanyag lamellákkal esetén garanciát csak 150 cm hosszig vállalunk, de 180 cm-ig legyártjuk igény esetén. Műanyag lamella és műanyag lamella között is van különbség. Az általunk forgalmazott műanyag lamellák nyáron a rekkenő hőségben sem deformálódnak el.
 • Lefutósín: anyaga alumínium, kefés betéttel a halk működés érdekében. 
 • Kiegészítő tartozékok:
 • Gurtni: A nálunk vásárolható anyaga nem foszlik!

 • Gurtnigyűjtő automata: Olasz típus, esztétikus megjelenésű, hosszában nem nyílik szét!

 • Tengely, csapágyak: csak acél csapággyal és tengellyel foglalkozunk, szemben a gyenge minőségű műanyaggal, ami idővel eltörhet, megrepedhet.

 • Tokvég: csak alumínium tokvégű redőnyt forgalmazunk (lindab doboz esetén is), szemben a műanyaggal, ami megsárgulhat, berepedhet, elválhat.

 • Zárólamella: kivétel nélkül alumínium! (még a műanyag palást esetén is)

Redőnyök színe alapkivitelben fehér (RAL9016, szinterezett), igény esetén az alumínium redőny a RAL színskála szerint színterezhető, vagy Renolit fóliával fóliázható akár az ablak


Meghajtásuk alapesetben gurtnival történik, vagy karos meghajtással. Azonban lehetőség van a redőnyök motorizálására távirányítós vagy kapcsolós kezeléssel, illetve automatizálhatók különböző programozások szerint.


Fölészerelt redőnyöknél a szigetelt műanyag doboz és lefutósín ablakprofilból készül, kivédve ezzel a sárgulás és az időjárás negatív hatásait. Nem összekeverendő az elészerelt redőnyök műanyag alkatrészeivel.
 

Redőny árlista

Redőny árlistánkat közvetlenül letöltheti innen